4-daagse Fietsvakantie in Drenthe - Ontdek Giethoorn en drie Nationale Parken

Dit arrangement is inclusief:

  • Inclusief bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e t/m laatste dag
  • 3 Overnachtingen
  • 3x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 3x Diner
  • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 269,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De prijs is exclusief:

  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden

Startdata en prijs (per persoon op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart - 24 juni: € 269,00
25 juni - 31 augustus: € 279,00
1 september - 31 oktober: € 269,00

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2020 met uitzondering van de feestdagen.

Giethoorn en drie Nationale Parken

In deze vakantie maakt u kennis met de Nationale Parken Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden. 

Langs de route liggen ook maar liefst 12 kleinere musea die uw bezoek zeker waard zijn. Uw fietstochten gaan door prachtige authentieke dorpen als Diever en Dwingeloo. Aan het einde van deze fietsvakantie komt u door Giethoorn. Dit dorp wordt ook wel "Hollands Venetië" genoemd. De autovrije dorpskern bestaat uit allemaal kleine (schier-)eilandjes. 

Het programma:

  Dag 1: In de loop van de middag wordt u verwacht in Eese op een prachtige **** Locatie waar u kunt genieten van een heerlijk diner en een overnachting.

  Dag 2: Vandaag fietst u langs maar liefst acht musea in het Westelijke deel van Drenthe. Allereerst het Kermis- en Circusmuseum in Steenwijk, daarna toont de Koloniehof u de geschiedenis van de vrije koloniën. Even later fietst u langs het zeemuseum Miramar, om vervolgens drie musea in één gebouw te bezoeken, genaamd 'Museums Vledder'. Hier toont men onder andere valse kunst.

  In de bamboetuinen van Mei Chun heeft u het idee dat u in Oosterse landen vakantie houdt. Tenslotte aan het einde van de middag het Natio­nale Vlechtmuseum. Ook als u de musea voorbij fietst is er natuurlijk volop natuurlijk schoon om van te genieten! Water, bossen en heide zijn de typer­ende onderdelen van deze reis. De titel heet niet voor niets 'Giethoorn en de drie Nationale Parken'. 

  Aan het einde van de dag fietst u langs de zandverstuivingen van het Aekinger Zand, gelegen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, naar Appelscha voor diner en overnachting.

  Dag 3: In de loop van de ochtend fietst u door het Nationaal Park Drents-Friese wold naar het mooie dorp Diever. Daarna fietst u naar Dwingeloo om te genieten van al het moois in het Nationaal Park Dwingelderveld en kunt u het bezoekerscentrum binnen wandelen. Ook het Pasmanshuus en de Karstenshoeve liggen op de route voordat u na een heerlijke dag Drentse natuur aankomt bij het hotel in Ruinen voor uw overnachting en diner.

  * Planetron: Op bepaalde dagen van het jaar worden er sterrenkijkavonden georganiseerd. 

  Dag 4: Na een heerlijk ontbijt stapt u weer op de fiets richting Giethoorn. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. Daarna kunt in 't Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen waarna u weer terugfietst naar het *** Hotel in de Bult, waar u ook bent begonnen. U kunt des­gewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels

  Dag 1: het hotel in De Bult
  Vlakbij Giethoorn, in een bosrijke omgeving, aan de voet van de Woldberg, ligt dit prachtige **** Art & Wellness Hotel. Overnachten in het midden van de driehoek "Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt.

  Dag 2: het hotel in Appelscha
  Direct naast de gezellige boulevard van Appelscha ligt uw hotel. In dit hotel aan de rand van het Drents Friese Wold staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Hotel Appelscha is een sfeervolle accommodatie aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold, dat wordt gesierd door zandvlaktes, duinen, heide en bos. Als natuurliefhebber kunt u hier dus fantastisch fietsen en wandelen. 

  Dag 3: het hotel in Ruinen
  Gelegen in het Drentse landschap in het dorpje Ruinen, aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld bevindt zich dit prachtige hotel. Het hotel beschikt over een verwarmd en overdekt zwembad in het hotel. Dus alle ingrediënten voor zorgeloos genieten in de sfeer van de Drentse gemoedelijkheid zijn aanwezig. 

  Van De Bult naar Appelscha is ongeveer 30 kilometer fietsen.
  Van Appelscha naar Ruinen is ook ongeveer 30 kilometer fietsen. 
  Uiteraard kunt u de routes langer maken om zo de mooiste plekjes te ontdekken van de streek waar u door fiets.

8.0/10 1 review

Reviews van gasten

Foppe Ent

Met partner

8

Voor het eerst hebben we een dergelijke fietstocht gedaan. Met zes personen. We hebben ervan genoten. Natuurlijk was het prachtig weer wat ook een rol speelt. Ook waren we verrast over de mooie accommodaties waar we in verbleven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.

Veelgestelde vragen

Als ik een aanvraag doe of een reservering maak, hoe snel krijg ik dan antwoord?

Uw aanvraag/reservering wordt altijd binnen 24 uur in behandeling genomen. Uitjes beoordeling informeert u binnen deze tijd telefonisch of per e-mail of het beschikbaar is en zal met u de gestelde vragen die u heeft doornemen.

Als u een definitieve reservering maakt krijgt u een bevestigingsmail van Uitjes beoordeling en ontvangt u tevens van de locatie waar wij uw reservering plaatsen een bevestiging met daarin de Algemene Voorwaarden.

Uitjes beoordeling maakt voor u de reservering en van ons maar ook van de locatie waar u naar toe gaat ontvangt u een bevestiging. Zij bepalen hoe en wanneer er een (deel)betaling gedaan moet worden. Dit dient u dus in uw bevestiging terug te kunnen vinden.

Uiteraard kunt u uw reservering wijzigen. Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op 088-5405805. Zij zullen de wijzigingen met u doornemen en deze doorgeven.